23948sdkhjf

L'easy-stifter og Superbest-mand giver vækst hos Inspiration

Den vovede investering i isenkramkæden Inspiration viser nu god fremdrift for L’easy-stifter og erhvervsmand Niels Thorborg og den tidligere Superbest-direktør Frank Sørensen. Underskuddet er på få år reduceret væsentligt.
Niels Thorborgs erhvervsimperium omsatte sidste år for 2,2 mia. kr. – et imperium der mestendels er baseret på leasingselskabet L’easy og detailkæden Inspiration, som han overtog i 2012, da kapitalfonden Capidea solgte sin del af aktierne, skriver dagbladet Børsen.

En investering, der dengang så noget usikker ud, da Inspiration havde tabt sin egenkapital og mistede trecifrede millionbeløb på bundlinjen. Men med Niels Thorborg for bordenden begyndte omsætningen i isenkramkæden sidste år at røre på sig og voksede med 7 procent til 507 mio. kr og underskuddet blev reduceret til 19 mio. kr. fra 156 mio. kr.

Niels Thorborg peger på den tidligere Superbest-direktør Frank Sørensen, som idag er chef for Inspiration, som drivkraft for fremgangen.

- Det har været en støvet branche, hvor man skulle vinde kampen fire gange om året. To udsalg, en fødselsdag og så julehandlen. Nu har vi fået dagligvarefolk ind, der har været vant til at skulle vinde i 52 uger om året, siger Niels Thorborg.

Nyt koncept
Foreløbigt har Frank Sørensen ændret konceptet i syv ud af 49 butikker i Inspiration-kæden og målgruppen er snævret betydeligt ind.

- Vi går ikke efter dem, der bare mangler en stegepande og er ligeglade med, hvad det skal være for en, siger Frank Sørensen til Børsen.

Han har fået gennemført at 40 procent af produkterne i Inspiration skal være unikke for Inspiration-butikkerne og på hylderne i dag finder man eksklusive danske mærker som By Lassen, Architectmade og Ferm Living.

Selvom der er fremgang at spore, så er Frank Sørensen varsom med at spå om fremtiden og vil ikke overfor Børsen garantere for overskud i 2014.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079